Recomanacions per protegir els implants dentals

A partir dels set anys de la col·locació dels implants dentals, la prevalença de les malalties periimplantarias augmenta i afecta al voltant d’un 12-35% dels implants, principalment a causa de la falta de cures per part del pacient o per una incorrecta higiene bucodental.

A Centre Dental Matadepera som especialistes en implants dentals i hem tractat a pacients que més de 20 anys després conserven els seus implants en perfectes condicions , però per a això és fonamental la col·laboració del pacient.

Portar implants dentals implica seguir una sèrie de mesures d’higiene per evitar malalties com la periimplantitis, que pot fer perillar la salut dels implants i pot fer fracassar el tractament.

Les malalties periimplantarias són són malalties inflamatòries d’origen bacterià que afecten els teixits que hi ha al voltant de l’implant. Hi ha la mucositis, en què no hi ha afectació d’os, i la periimplantitis, en què sí que es produeix un dany important en l’os on s’integra l’implant.

La prevenció és fonamental per lluitar contra les malalties periimplantarias i ha de començar amb el control dels factors de risc , entre els quals es troben els següents:

  • Història prèvia de malaltia periodontal.
  • Mala higiene oral.
  • L’hàbit de fumar.

5 consells bàsics

  1. Abans d’iniciar la col·locació de qualsevol tipus d’implant dental, la boca ha d’estar sana i lliure d’infeccions. Si hi ha malaltia periodontal, aquesta ha d’estar convenientment tractada i ben controlada.
  2. Evitar el tabac . Aquest hàbit tòxic provoca una major pèrdua d’implants.
  3. Tenir una correcta higiene bucodental . Cal utilitzar raspalls dentals manuals o elèctrics i diferents tècniques d’higiene interdental.
  4. Anar al dentista cada quatre o sis mesos. Les visites de control i manteniment periodontal i implantològic són fonamentals.
  5. Al primer signe d’alarma, acudeix al teu dentista . Si t’adones inflamació, enrogiment i sagnat al voltant dels implants has d’acudir al dentista.

 

* Informació extreta de la revista “Cuida les teves genives”, promoguda i editada per la Societat Espanyola de Periodòncia i Osteointegració (SEPA).

2018-03-15T17:07:32+02:00