Genives vermelles i inflamades: causes i tractament

La nostra boca pot albergar fins a 500 espècies diferents de bacteris que juntament amb altres partícules, formen un biofilm (pel·lícula adherent) que es diposita a les dents, el que comunament coneixem com “placa dental bacteriana“.

El raspallat i l’ús de la seda dental ajuden a eliminar aquesta placa, però quan no s’elimina correctament, s’endureix i forma uns dipòsits, el que normalment coneixem com “tosca”. Per eliminar-lo és necessària una neteja professional feta per un dentista o higienista dental.

L’alteració de l’equilibri dels bacteris que habiten a la boca i l’acumulació de la placa bacteriana poden produir la inflamació i el sagnat de les genives . És llavors quan es produeixen les malalties de les genives que poden desenvolupar-se tant sobre dents ( gingivitis i periodontitis ), com sobre implants dentals ( mucositis i periimplantitis ).

Com sé si tinc malaltia de les genives?

Els símptomes de la malaltia periodontal inclouen:

– Mal alè constant.
– Genives vermelles.
– Genives inflamades.
– Sagnat de genives.
– Genives retretes o dents que es veuen més llargs del normal.
– Dolor en mastegar.
– Dents amb mobilitat.
– Dents sensibles.

Factors de risc

1. L’hàbit de fumar.
2. Canvis hormonals en les nenes i dones.
3. Diabetis.
4. Altres malalties, com el càncer o immunodeficiències.
5. Certs medicaments.
6. Mala higiene oral.
7. Estrès.
8. Factors genètics hereditaris.

Com es soluciona la malaltia de les genives?

L’objectiu principal del tractament és controlar la infecció produïda per la placa bacteriana. El tipus de tractaments variarà d’acord al grau en què s’hagi desenvolupat la malaltia.

El dentista, periodontista o higienista dental pot eliminar la placa mitjançant un tractament que es diu raspat i allisat de les arrels, que consisteix a eliminar la placa que s’ha dipositat per sobre i per sota de les genives, càlcul supragingival o infragingival.

A Centre Dental Matadepera som especialistes en el tractament periodontal. Posa’t en contacte amb nosaltres per a més informació.

 

Centre Dental Matadepera
info@dentalmatadepera.com

2018-04-09T14:22:59+02:00